Elmúltál 18 éves?

Az oldal cookie-kat használ, ha belépsz elfogadod ezt.
Adatvédelmi beállítások






Are you at least 18 years old?

This site uses cookies, if you enter, you accept this.
Privacy settings



Szent István Korona szőlőültetvény

Hazánkban, mint máshol is a világon a könnyen érthető, reduktív, gyümölcsös, illatos borok divatját éljük, ugyan a Chardonnay és Sauvignon blanc klasszikusainak még mindig sok hódolójuk akad, de a borok iránt értő fogyasztók növekvő táborának érdeklődése elindult a Hungaricumok irányába.

 A Szent István Korona borcsaládja éppen ezen igény kielégítését tekinti fő céljának, melyhez az Etyek-Budai borvidéken elterülő ültetvényei ideális alapot adnak a korszerű reduktív technológiával párosulva. Főborásza fiatalos lendületét, nemzetközi tapasztalatát és a jó magyar bor iránti hihetetlen elkötelezettségét borai is visszatükrözik. Laczkó Gábor így vall munkájáról: „Fontos számomra, hogy jó áron felüdülést adó borokat adjunk el.”

A márka zászlósborává vált Irsai Olivér az elmúlt években elért számtalan nemzetközi érem mellett 2011-ben a borász és bora számára meghozta a szakma egyik legnagyobb elismerésének számító Decanter World Wine Awards Regional Trophy díját és versenybe szállt a legjobb fehér bor címéért is, a magyar borászat eredményességére felhívva a nemzetközi borvilág figyelmét.

Egyensúly és őszinteség, mely a borászt és borait oly jól jellemzi vitte sikerre és tette elismertté a Szent István Korona borcsaládját.

Kapcsolódó tartalmak