Szent István Korona szőlőültetvény

Hazánkban, mint máshol is a világon a könnyen érthető, reduktív, gyümölcsös, illatos borok divatját éljük, ugyan a Chardonnay és Sauvignon blanc klasszikusainak még mindig sok hódolójuk akad, de a borok iránt értő fogyasztók növekvő táborának érdeklődése elindult a Hungaricumok irányába.

 A Szent István Korona borcsaládja éppen ezen igény kielégítését tekinti fő céljának, melyhez az Etyek-Budai borvidéken elterülő ültetvényei ideális alapot adnak a korszerű reduktív technológiával párosulva. Főborásza fiatalos lendületét, nemzetközi tapasztalatát és a jó magyar bor iránti hihetetlen elkötelezettségét borai is visszatükrözik. Laczkó Gábor így vall munkájáról: „Fontos számomra, hogy jó áron felüdülést adó borokat adjunk el.”

A márka zászlósborává vált Irsai Olivér az elmúlt években elért számtalan nemzetközi érem mellett 2011-ben a borász és bora számára meghozta a szakma egyik legnagyobb elismerésének számító Decanter World Wine Awards Regional Trophy díját és versenybe szállt a legjobb fehér bor címéért is, a magyar borászat eredményességére felhívva a nemzetközi borvilág figyelmét.

Egyensúly és őszinteség, mely a borászt és borait oly jól jellemzi vitte sikerre és tette elismertté a Szent István Korona borcsaládját.

Kapcsolódó tartalmak