Elmúltál 18 éves?




Are you at least 18 years old?

Cserkészcsirke Chardonay borral

Cserkész csirke

Szent István Korona Chardonnay

Hozzávalók:

•6 db alsó csirkecomb
•10 dkg cserkészkolbász (2 szál)
•3 db paradicsom
•2 db hagyma
•4 db fokhagyma
•½ kg burgonya
•3 db paprika
•5 dkg vaj
•2 dl Szent István Korona Chardonnay száraz fehérbor
•olívaolaj
•só
•bors
•zsálya
•pesto
•oregánó

 


A csirkecombokat megmossuk és leszárítjuk. A csont mellé lyukat csinálunk az ujjunkkal, megtöltjük pestoval, majd a bőr alá pedig friss zsályát és oregánót teszünk. Frissen őrölt borssal bedörzsöljük a combokat és félretesszük. 

Közben kockákra vágjuk a burgonyát, felcsíkozzuk a hagymát, negyedeljük a paradicsomokat, a paprikát pedig kicsumázzuk és durvára tépjük. A fokhagymát vékony szeletekre (zsülienre), a cserkészkolbászt karikákra vágjuk.

Ismét elővesszük a csirkecombokat és vaj, valamint olívaolaj keverékén 4-5 perc alatt körbepirítjuk. Ezalatt a zöldségeket is kicsit „füstösre” pirítjuk egy grilltálcán. Ezután egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: először a paprikát és a combokat fektetjük le, amit közben besózunk. Aztán a paradicsomokat bedobjuk a vajas, olívaolajas serpenyőbe és átforgatjuk – fellazítva a leégett pörzsanyagokat-, majd ráöntjük a csirkére. Következhet a pirított hagyma és a fokhagyma szeletek, végül pedig rászórjuk a cserkészkolbászt. Meglocsoljuk 2 dl fehérborral, az egészet megsózzuk, fóliával lefedjük és 60 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, légkeverésen.

Az egy óra leteltével átforgatjuk, hogy a combok a tetejére kerüljenek, és fólia alatt ismét visszatesszük 20 percre. Ha átsült, azonnal tálalhatjuk egy pohár Szent István Korona Chardonnay kíséretében.

Kapcsolódó tartalmak