Elmúltál 18 éves?
Are you at least 18 years old?

Kacsamell rosé boros körtecsatnival

Szent István Korona Cabernet sauvignon rosé - Rozé kacsamell körtecsatnival


Hozzávalók:

•2 db bőrős kacsamell
•2 db körte 
•kevés chili
•2 csipet szecsuáni bors 
•frissen őrölt bors 
•2 tk méz 
•0,5 dl Szent István Korona Cabernet sauvignon száraz rosé bor 
•2 gerezd fokhagyma 
•só

  
A kacsamellek bőrös felét átlósan, mindkét irányból beirdaljuk, majd keresztben kicsit mélyebben, egy centis szélességben húsig bevágjuk (ez lesz a "jel" hogy hol kell majd szeletelni). Először a bőrös felét kezdjük el sütni, minden fűszer és zsiradék nélkül. Miután kiengedte a zsírját, megfordítjuk, hogy minden oldala megpiruljon kicsit. Körbepirítjuk, kivesszük a zsírjából és alufóliába csomagolva pihentetjük (lassan hűlni hagyjuk).

Miközben a kacsamellek a bőrükön sülnek, egy másik serpenyőben elkészítjük a körtecsatnit. Két csipet szecsuáni borsot picit megpirítunk, ráöntjük a mézet és hevíteni kezdjük, de csak addig, hogy éppen világosbarna legyen (ez nem sokkal azután lesz, hogy a méz kissé felhabzik). Miután ez megtörtént, beleöntjük a a dobókocka méretűre felkockázott, megtisztított körtekockákat.

Ezt követően jöhet bele a bor, a frissen őrölt bors és a felszeletelt chili (ha nagyon erős, előbb vágjuk ki az erét!). Fedőt teszünk rá és mindössze pár percig hagyjuk párolódni. Azért nem szoktam sokáig párolni, mert én szeretem, ha a körte még picit kemény, de ezt ízlése és körtéje válogatja! Amíg párolódik a körte, kicsomagoljuk a pihentetett kacsamelleket, felszeleteljük a "jeleknél" és az újra felhevített kacsazsírba dobjuk, méghozzá a hajszálvékony szeletekre vágott fokhagymával együtt. Ezeket a szeleteket már nem kell "megsütni", éppen csak fordítunk egyet rajtuk és kész is. Ebben segítenek a fokhagyma szeletek, mert ha elkezdenek barnulni, azonnal szedhetjük is ki a zsírból a kacsamellet és a fokhagymát is.

Amikor a körténk elérte a megfelelő puhaságot, vegyük le a fedőt és főzzük el a fölösleges levet! A kacsamellet a körtecsatnival azonnal tálaljuk, és egy pohár Szent István Korona rozét töltünk mellé.

Kapcsolódó tartalmak

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Amennyiben hozzájárul használatukhoz, ezek segítségével mérjük és elemezzük a honlap használatát.
Információ & Beállítások

Elfogadom