Elmúltál 18 éves?

Igen

Nem



Az oldal cookie-kat használ, ha belépsz elfogadod ezt.
Adatvédelmi beállítások






Are you at least 18 years old?

Yes

No



This site uses cookies, if you enter, you accept this.
Privacy settings



Vörösboros marhalábszár

Szent István Korona Cabernet sauvignon 
Vörösboros Marhalábszár (cseréptálban, római tálban)

Hozzávalók:

•4 szelet marhalábszár
•0,5 kg gomba 
•3-4 db paprika 
•3-4 db paradicsom 
•1,5 fej fokhagyma 
•2 db közepes vöröshagyma 
•1 dl Szent István Korona Cabernet sauvignon száraz vörösbor 
•rozmaring 
•kakukkfű 
•10 dkg vaj 
•1-2 babérlevél 
•zellerszár 
•só 
•bors


Szükségünk lesz 4 szelet borjúlábszárra, amit a hentesünk leszeletel nekünk nagyjából kétujjnyi vastag szeletekre, közepén a csonttal (fűrésszel!!!), ha nem, cseréljünk hentest!

 A felhevített vajban megpirítjuk a megtisztított hússzeleteket, mindkét oldalukon.

Közben daraboljuk fel az összes megmosott zöldséget, vágjuk karikára a hagymát és a hússal együtt rakjuk bele a cseréptálunkba. Az egyik fej fokhagymát egészben – „szőröstül-bőröstül” - vágjuk ketté keresztben, és ezt is rakjuk a tálba.

 Öntsük fel a vörösborral, sózzuk, borsozzuk és szórjuk bele a fűszereket. Én ilyenkor ki szoktam hagyni egy kis friss kakukkfüvet, rozmaringot, és néhány megpucolt és összetört fokhagymát, amit csak másfél óra sütés után küldök utánuk, így még illatosabb és fűszeresebb lesz.

Fontos, hogy a tálat hideg sütőbe tegyük! Fedővel lefedve 180 fokon nagyjából 2-2,5 órát sütjük. Tálalhatjuk burgonyapürével, de akár önmagában is megállja a helyét, csak legyen hozzá jó bor köretnek, például egy pohár Szent István Korona Cabernet sauvignon!

Készítésékről a videó itt található.

Kapcsolódó tartalmak