Elmúltál 18 éves?

Az oldal cookie-kat használ, ha belépsz elfogadod ezt.
Adatvédelmi beállítások






Are you at least 18 years old?

This site uses cookies, if you enter, you accept this.
Privacy settings



Szőlőkrémleves Irsai Olivér borból

Szőlőkrémleves

Szent István Korona Irsai Olivér

Hozzávalók:

•1 kg szőlő
•4 ek. cukor 
•2 dl Szent István Korona Irsai Olivér száraz fehérbor 
•2 ek. liszt
•10 dkg tejszínes ömlesztett sajt 
•2 dl főzőtejszín 
•egy marék mandula 
•5-6 db szőlőszem 


A szőlőt leszemezzük, leturmixoljuk, majd átszűrjük és hozzáadjuk a bort. Ezután egy lábasban 2 evőkanál cukrot megpirítunk, karamellizálunk, közben pedig löttyintünk rá a szőlő-bor keverékből. Amikor a cukor már barnára karamellizálódott, hozzáadjuk a szőlő-bor keverék egészét. Közben a tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az ömlesztett sajtot.

Miután felforrt a szőlőlevünk, levesszük a lángot, majd hőkiegyenlítésként, folyamatos kavarás mellett kevergetve néhány kanál szőlőlevet merünk a tejszínes keverékbe. Végül visszaöntjük a levesbe, és mindvégig kavargatva felforraljuk. Ezután kihűtjük és pirított mandulával, valamint kimagozott, félbevágott szőlőszemekkel díszítve tálaljuk egy pohár Szent István Korona Irsai Olivér kíséretében.

Kapcsolódó tartalmak