Elmúltál 18 éves?

Igen

Nem



Az oldal cookie-kat használ, ha belépsz elfogadod ezt.
Adatvédelmi beállítások






Are you at least 18 years old?

Yes

No



This site uses cookies, if you enter, you accept this.
Privacy settings



Cserkészcsirke Chardonay borral

Cserkész csirke

Szent István Korona Chardonnay

Hozzávalók:

•6 db alsó csirkecomb
•10 dkg cserkészkolbász (2 szál)
•3 db paradicsom
•2 db hagyma
•4 db fokhagyma
•½ kg burgonya
•3 db paprika
•5 dkg vaj
•2 dl Szent István Korona Chardonnay száraz fehérbor
•olívaolaj
•só
•bors
•zsálya
•pesto
•oregánó

 


A csirkecombokat megmossuk és leszárítjuk. A csont mellé lyukat csinálunk az ujjunkkal, megtöltjük pestoval, majd a bőr alá pedig friss zsályát és oregánót teszünk. Frissen őrölt borssal bedörzsöljük a combokat és félretesszük. 

Közben kockákra vágjuk a burgonyát, felcsíkozzuk a hagymát, negyedeljük a paradicsomokat, a paprikát pedig kicsumázzuk és durvára tépjük. A fokhagymát vékony szeletekre (zsülienre), a cserkészkolbászt karikákra vágjuk.

Ismét elővesszük a csirkecombokat és vaj, valamint olívaolaj keverékén 4-5 perc alatt körbepirítjuk. Ezalatt a zöldségeket is kicsit „füstösre” pirítjuk egy grilltálcán. Ezután egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat: először a paprikát és a combokat fektetjük le, amit közben besózunk. Aztán a paradicsomokat bedobjuk a vajas, olívaolajas serpenyőbe és átforgatjuk – fellazítva a leégett pörzsanyagokat-, majd ráöntjük a csirkére. Következhet a pirított hagyma és a fokhagyma szeletek, végül pedig rászórjuk a cserkészkolbászt. Meglocsoljuk 2 dl fehérborral, az egészet megsózzuk, fóliával lefedjük és 60 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, légkeverésen.

Az egy óra leteltével átforgatjuk, hogy a combok a tetejére kerüljenek, és fólia alatt ismét visszatesszük 20 percre. Ha átsült, azonnal tálalhatjuk egy pohár Szent István Korona Chardonnay kíséretében.

Kapcsolódó tartalmak